ساس ها، حشرات خونمکی هستند که در مجاورت انسان زندگی میکنند. آن ها در سطح جهانی تکثیر شده و به یکی از چالش برانگیزترین آفات در داخل خانه ها تبدیل شده اند. آن ها در شب فعالیت داشته و از نشانه های حسی متعددی برای شناسایی و جهت گیری به سمت میزبان انسانی خود استفاده می کنند. بعد از تغذیه در جایی نزدیک میزبان پناه می گیرند.
دکتر Zach DeVries و همکارانش از دانشگاه کنتاکی این فرضیه را مطرح کردند که اگرچه بوی پوست انسان باعث جذب ساسهای گرسنه میشود، اما برخی ترکیبات دیگر نیز ممکن است از مورد حمله قرار گرفتن میزبان جلوگیری کند.
دکتر DeVries در این خصوص گفت:
ما از قبل می دانستیم که بوی بدن انسان، دی اکسید کربن و گرما باعث جذب ساس می شود. آخرین تحقیقات ما نشان می دهد که دلیل این که آن ها مانند سایر آفات مثل شپش روی انسان نمی مانند، وجود لیپیدها یا تری گلیسیریدهای پوست ما است که باعث می شود ساس ها میزبان خود را ترک کنند و در مکان های مجاور مانند تخت و تشک پنهان شوند.
در این مطالعه، دکتر DeVries و همکارانش با استفاده از آخرین یافته های خود، آزمایشی را با مالیدن یک نوار کاغذ صافی بر روی پوست شرکت کنندگان انجام دادند.
آن ها همچنین این نظریه را بر روی جمعیت های متعدد ساس که در آزمایشگاه پرورش یافته بودند، آزمایش کردند.
دکتر DeVries افزود:
نتایج ما در تمامی انواع تریگلیسرید همه گروههای شرکتکننده و همه جمعیتهای ساس سازگار بود. به طوری که دریافتیم ساس ها اغلب نوار فیلتر کنترلی را به فیلتر حاوی تری گلیسیرید پوست ترجیح می دهند.
دکتر Sudip Gaire، محقق فوق دکتری در دانشگاه کنتاکی در راستای تایید بیانات همکارش می گوید:
ساس ها دوست ندارند روی تری گلیسیرید پوست بنشینند و از ماندن روی سطوح حاوی تری گلیسیرید خودداری می کنند. به طوری که ما فقط با استفاده از مقدار کمی تری گلیسیرید نتایج فوق العاده ای گرفتیم.
در حالی که تحقیقات بیشتری برای بررسی اینکه چرا ساس ها تری گلیسیرید را دوست ندارند ادامه دارد، محققین فکر می کنند این یافته می تواند شروع مهمی برای کنترل موثر ساس باشد.
در انتها دکتر DeVries به این نکته اشاره نمود که:
این امکان وجود دارد که یافته های ما بتواند از نفوذ ساس به وسایل افراد و همچنین جلوگیری از انتشار آن ها مثمر ثمر باشد
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.